Sunday, 4 December 2016

(6 GAMBAR) INILAH Ulat Putih Hidup Membiak Bawah Kulit Muka Kita Yang Ramai Tak Tahu !!! KONGSIKAN KEPADA SEMUA YA AGAR DAPAT INFO INI...

(6 GAMBAR) Inilah Ulat Putih Hidup Membiak Bawah Kulit Muka Kita Yang Ramai Tak Tahu !!! |Tanpa kita sedar, ada banyak mikro organisma dan bakteria yang hidup dan tinggal dalam badan kita. Kebanyakkan daripadanya tidak merbahaya pada kita.

download

Tahukah anda, terdapat sejenis ulat putih yang sebenarnya wujud dan tinggal dibawah kulit kita, tanpa kita sedar.

1
2
3
4
5
DEMODEX C0025649-Eyelash_mite,_SEM-SPL.jpg

ALLAHUAKBAR...!!! VIRAL Van Damme Jadikan Nabi SAW Ikon. Ini Puncanya Buat Ramai Umat Islam TERPANA !!!

VIRAL Van Damme Jadikan Nabi SAW Ikon. Ini Puncanya Buat Ramai Umat Islam TERPANA !!! | Jean-Claude Van Damme merupakan pelakon berasal dari Belgia yang terkenal dengan aksi-aksi stunt yang ngeri lagi bahaya.

Dengan tubuhnya yang kelihatan sado dan sihat di usia 55 tahun, Van Damme ternyata memiliki cara yang tak diduga dalam menjaga kesihatan tubuhnya. Van Damme mengaku mencotohi amalan hidup dari Nabi Muhammad SAW.

1

screen-shot-2016-12-04-at-4-35-36-pm

MEMANG SENTAP...” Baru 51 Hari Bayi Ini Dah Merokok? ” Teguran SINIS Doktor Ini Buat Ibu Bapa Ini TERSENTAK !!! Korang Bacalah lagi disini...

” Baru 51 Hari Bayi Ini Dah Merokok? ” Teguran SINIS Doktor Ini Buat Ibu Bapa Ini TERSENTAK !!! | Seorang ibu risau sebab anaknya yang berusia beberapa 8 bulan mempunyai masalah kesihatan dan sering mengalami selesema, batuk berkahak dan susah bernafas.

Ibu bapa mana yang tak risau bila anak sakit kan? Lepas tu mereka pun bawa anaknya ke hospital untuk lakukan pemeriksaan.

gfgg

Tapi lama makin teruk pula jadinya, lalu mereka pun ambil keputusan untuk membawa anaknya terus ke emergency. Bila dah sampai sana, doktor yang bertanggungjawab melakukan pemeriksaan tu pun tanya soalan yang agak pelik.. Nak tahu apa? Haa.. Bagi husband korang yang kuat merokok tu baca kisah ni.

Anak sering selesema, batuk, sesak nafas..

Assalam mommy2 semua saya nak share pengalaman sendiri yang byk mengajar kami suami isteri..
Bila Doctor kata..

“Baby awak dah jadi seorang perokok di usia 51 hari”
Ibu mana yang x tersentap bila dengar doctor berkata sedemikian?
ceritanya begini…

Seminggu Sebelum balik ke kampung sempena Raya Haji baby imraz asyik selsema, batuk berkahak, lepas menyusu muntah semahuwnya sampai susah nak bernafas risau makin hari makin teruk then saya dan suami ambik keputusan bawa dia ke Emergency Putrajaya ptg tu lps husband balik kerja. sampai turn kami doctor wanita yg handle then bila cek paru2 n all that semua ok. berat ok, imraz x demam cuma tekak ada sedikit merah tp x teruk.. 

so dia bg ubat utk titis kt hidung je. sebelum balik tu baby imraz di suruh sedut GAS+ Garam mineral utk clearkan rongga hidung supaya dia senang bernafas. Allah je tahu runtunnya hati saya tengok anak kat pangkuan menangis sampai x bersuara..what to do i want do the best for my baby..hati kena kental beb!

Makin teruk, akhirnya pergi emergency dan selepas itu..

then day by day imraz still not recovered lg.. balik dr kg he getting worst.. masa tu sampai rumah pukul 6 lebih nak dkt maghrib.. sy ckp kt husband jom bawa baby p hospital dia dh mula batuk, flu pn makin teruk dah mula muntah2 n susu pn kejap2 je nak x mcm selalu kejap2 nk ngopek.. then after maghrib kami trus p emergency.
dalam bilik DOC..

D: Yes siapa sakit? sakit apa? (Doc lelaki cina)
S: Baby saya batuk berkahak, selsema, muntah susu.
D: OK. 1st saya nak tanya husband merokok ke?
H:Ye. TAPI saya merokok jauh dr dia. di luar rumah.
D: So takde penyebab lain. because of ROKOK. even u merokok jauh or bukan depan dia u fikir asap rokok tu akan pergi jauh2 ke? ur baby still can get! Baby brapa bulan?
S: 51 hari.
D: Wah mudanya ur baby seawal 51 days dh jadi seorang perokok (sambil usap kepala imraz). ur baby x demam kan?
S: tak dia batuk, selsema je. tp suhu badan ok.

Kesan rokok pada bayi sangat bahaya.. Baca penjelasan doktor ni

H: Yeke disebabkan rokok?
D: YES! i nak tanya u merokok x sakit tekak ke? cuba tengok org yg x merokok tp bila tersedut asap.mesti terbatuk2 kan? mcm tu la baby juga. u x merokok dpn dia tp lps merokok u kiss ur baby, u angkat dia..then asap2 yg melekat kt rambut, janggut, baju n badan u tu baby boleh hidu and its very DANGEROUS! kalau u nak angkat baby u boleh dengan SYARAT, after smoking u kena mandi tukar baju lain setiap kali u nak dkt dgn baby.
(Kami saling berpandangan)

S: mata dh jeling2 kt husband dgn perasaan geram + marah SBB sblm sya membebel dia xnk dgr!
D: Let me check ur baby.
Cek suhu badan ok. paru2 ok, cek tekak MERAH.
D: See dia pnya tekak merah sebab tu dia kurang menyusu sbb dia x boleh menelan dgn baik. tgok air liur dia pun dia kluarkan.
S: Doc aircond pn salah 1 punca ke?
D: Yes klu boleh x payah pakai aircond dlu..

‘Please jangan samakan anak orang lain dengan anak kita’

So mommy2 yg husband smoking pls pesan kt dia siap2 kalau sayang baby korang. lepas balik dr hospital saya terus nangis2 dlm kete sbb x sanggup nk tengok bila anak saya sndri sakit berhari2. nangis sambil bebel2 kt husband tu la dlu sya ckp x dgr siap ckp anak org lain ok je xde masalah. PLEASE JGN SAMAKAN ANAK ORANG LAIN DENGAN ANAK KITA!! . 

Antibodi setiap anak tu berbeza2. and dia pn salahkan diri dia sndri sbb x nk dgr apa yg sya ckp.sebelum ni. now husband pn dah kurangkan merokok n follow 100% apa yg doc pesan. yes nk stop merokok secara mengejut itu.mungkin mustahil.

And baby Imraz pun dah sihat sepenuhnya. mmg tindakan husband tu sgt membantu kesihatan dia.
and 1 more thing mommy2 kalau baby uols sakit pls cpt2 bawa p hospital saya lebih prefer ke emergency sbb doc kt situ akan check lebih details dr klinik yg just check randomly bagi ubat then byr kt kaunter. x kesah tunggu lama mana pun as long as u know tahap kesihatan ur baby..
semoga menjadi ikhtibar untuk kita semua para ibu2 newbie mcm saya

Assalamualaikum,
Ummi Mior Zhariff Imraz
Kredit To OHBULAN!

Biar Betul...!!! Rumah Selalu Ada Bunyi² PELIK. Nekad Pasang Kamera Tersembunyi, TERKEJUT Lihat Apa Yang MUNCUL !!! Baca Disini....

Rumah Selalu Ada Bunyi² PELIK. Nekad Pasang Kamera Tersembunyi, TERKEJUT Lihat Apa Yang MUNCUL !!! | Joe Cumming tinggal di sebuah apartment di sekitar bandar New York.

Video dirakam selepas dia merasakan ada sesuatu yang tak kena dengan rumahnya itu. Seperti ada seseorang yang memerhati dan melihat gerak-gerinya sewaktu dia berada di dalam rumah.

gdhfh

Joe memutuskan untuk meletakkan kamera tersembunyi di bahagian dapur.
Melalui rakaman video tersebut, Joe mendapati ada seorang wanita yang tak dikenali telah turun dari lubang pengudaraan dari dalam rumahnya. 

Wanita tersebut kelihatan seperti sudah biasa dengan kawasan rumah Joe, selain dari makan dan minum makanannya,wanita ini turut membuang hadas kecil di sinki rumah.
Seram kot bila ada orang lain yang tinggal dengan kita tanpa pengetahuan kita. Ingatkan tinggal seorang diri, rupa-rupanya ada orang lain..

Meh tengok video yang telah dimuat naik oleh Joe sendiri:

"Kami Takkan Buat Benda Terkutuk Tu Kepada Umat Islam.. Kami Tahu Mereka Juga. . .", Pelawak Terkenal Negara Beragama Islam Ini Duduk Sebelah Anak Donald Trump Perbualan Mereka Dirakamkan Dan Buat Orang Islam Seluruh Dunia Terbeliak Biji Mata... Baca Disini...

Lelaki Islam Ni Duduk Sebelah Anak Donald Trump. Apa Yg Diborakkan Buat Ramai WOW !!! | Majoriti penduduk di dunia ni kurang senang dengan perlantikan Donald Trump sebagai Presiden Amerika Syarikat beberapa minggu lepas.

Karakter Donald Trump disifatkan sebagai Adolf Hitler zaman moden kerana sikap perkauman yang ditunjukkan, terutamanya terhadap orang Islam. Ada juga ura-ura mengatakan bahawa Muslim tidak dibenarkan masuk ke Amerika Syarikat.

1

Tapi baru-baru ni seorang pelawak dari Arab yang beragama Islam ditakdirkan untuk duduk di sebelah anak Donald Trump, Eric Trump ketika perjalanan ke Scotland. Mereka berborak dan dari perbualan itu, ini yang dapat disimpulkan oleh pelawak tersebut.

screen-shot-2016-12-04-at-2-35-58-pm
screen-shot-2016-12-04-at-2-36-08-pm
Kredit Obulan.

Saturday, 3 December 2016

INILAH Manfaat Doa Lengkap Sebelum Makan Mencuci Jiwa Dan Dosa Yang Ramai Tak Tahu. Kongsi Supaya Dapat Kita Berkongsi Pahala... SEMOGA BERMANFAAT...

Doa yang dibaca sebelum makan;

الْحَمْدُ للَّهِ الَّذِي أَطْعَمَنِي هَذَا وَرَزَقَنِيهِ مِنْ غَيْرِ حَوْلٍ مِنِّي وَلا قُوَّةٍ

Alhamdulillahillazi at a'mani haaza wa rozaqoniihi min ghairi haulin minni wa la quwwatin.

(Segala puji bagi Allah yang telah memberiku makan makanan ini & memberikan kepadaku rezeki ini tanpa daya upaya & kekuatan daripadaku.)


1. Sesiapa yang membaca doa ini sebelum makan, maka dosanya akan diampunkan Allah. Sesungguhnya dia telan menelan makanan dengan maghfirah (pengampunan).

2. Seseorang yang keluar mencari rezeki, kemudian apa yang diperolehnya itu dimakan oleh ahli keluarganya maka ia telah menjadi sedekah.

3. Jika seseorang itu "dapat mengawal" rasa laparnya, maka akan elok cara makannya (situasi makan ketika lapar).
- Tidak gelojoh ketika makan kerana rasa lapar itu telah dikawal dengan baik. 

4. Di dunia ini ada 3 jenis manusia;

4.1: Mu'min.
4.2: Munafiq.
4.3: Kafir.

5. Peringkat nafsu syahwat.

- Syahwat pada awalnya akan menyuruh kepada yang jahat & menyekat dari yang baik. Ini nafsu Ammarah (الأمارة).

- Akan tetapi jika suruhan itu tidak dipatuh, maka jenis nafsu tadi bertukar kepada nafsu Lawwamah (اللوامة). Apapun ia masih berbahagi antara baik & buruk.

- Jika bertegas dengan nafsu Lawwamah itu tadi; mahu lakukan kebaikan tidak kejahatan, maka ia bertukar kepada Mutmainnah (المطمئنة). *Ini adalah sebaik-baik nafsu.

6. DOA untuk orang yang ZALIM ialah mendoakan HIDAYAH buatnya. Kerana jika dia tinggalkan kezaliman itu, maka akan ada manusia yang terselamat dari disakiti & dizalimi.

-Saya rasa point ke6 ini ramai orang terlepas pandang & mungkin juga ada yang tidak mahu melakukannya. Mungkin kerana dalam hati sudah tersangat benci, biar si zalim itu rasakan kelak di akhirat dll. Padahal melalui asbab doa itu, jika si zalim tadi betul-betul dapat hidayah maka bukan sekadar si zalim bertaubat bahkan yang dizalimi pun terselamat. 

Dua orang dapat diselamatkan melalui doa itu iaitu yang zalim & yang dizalimi. Yang mendoakan itu pun mendapat ganjaran besar daripada Allah atas usaha baiknya.

7. Perelokkan cara berwudhu' kerana jika wudhu'nya sahih & bagus maka ia membawa kepada sahih & bagusnya solat.

8. Seekor himar (kaldai) yang diberi makan oleh tuannya pasti ia akan rajin bekerja untuk tuannya. Jika himar pandai berterima kasih, maka sayugia-lah (sepatutnya) manusia lebih-lebih lagi wajib pandai berterima kasih kepada Allah yang telah memberinya rezeki dll. 

Makan, then mensyukurinya dengan patuh pada perintah Allah & jauhilah larangan-Nya.

9. Tanda keimanan seseorang itu juga ialah dia memberi makan kepada orang lain & lembut tutur bicaranya.

- Tenang masya Allah :).

# Nota mafhum dari kuliah Habib Umar Benhafidz حفظه الله, Tarim Jun- Ogos 2014.
Boleh rujuk di sini matan

Air Halia Panas Banyak Kelebihannya Terutama Untuk Wanita. Baca Sebabnya Di Sini Dan Kongsikan Agar Ramai Wanita Tahu....

Kadangkala petua yang diberikan oleh orang tua ini ada baiknya juga. Dengan menggunakan barangan dapur di rumah yang lebih menjimatkan terutama bahan untuk masakan ternyata menjimatkan dan mempunyai khasiat yang tersendiri. 


Sebagai contoh, halia yang mana sering menjadi bahan utama di dalam masakan. Banyak kelebihan rupanya dengan halia ini. 

Antaranya dengan mengamalkan minuman air halia panas terutamanya untuk wanit. Nak tahu apa kelebihannya baca kat bawah ini:

1. Melancarkan pencernaan

- Untuk mereka yang sering mengalami masalah perut kembung, cirit birit atau sering kram perut terutamanya ketika sedang datang bulan. Boleh amalkan minum air halia panas sebab ianya dapat meredakan dan merehatkan usus. 

2. Menurunkan berat badan

- Bagi yang ingin menurunkan berat badan ketahuilah bahawa halia ini mampu meningkatkan metabolisme tubuh badan anda. Dengan minum air halia juga dapat mengurangkan nafsu makan terutama untuk anda yang sedang berdiet. Dimana ianya juga membuatkan perut tahan kenyang lebih lam. Wah best ni!

3. Imun tubuh badan menjadi kuat

- Untuk makluman, kandungan dalam halia dapat membersihkan limpa, mengeluarkan racun, dan juga membunuh bakteria yang sering menjadi punca penyakit.

4. Membantu menghilangkan loya ketika hamil

- Bagi yang sedang hamil ketika ini boleh juga mengamalkan untuk minum air halia panas terutama menghilangkan sakit loya dan juga muntah. Bila minum, otot-otot akan menajdi relaks dan menghilangkan rasa mual.

Apa pun jika ada diantara anda yang alah kepad ahali, janganlah mengamalkannya dan rujuklah kepada yang lebih pakar.